Acht redenen waarom een BV interessant kan zijn

Lees in

Er zijn verschillende redenen waarom je kan kiezen om een vennootschap op te richten. Een paar voorbeelden zijn:

  • Specialisatie: Een vennootschap kan zich specialiseren in het uitvoeren van specifieke managementtaken, zoals financiële planning, marketing of HR.
  • Flexibiliteit: Een vennootschap kan flexibeler zijn in het aannemen en ontslaan van personeel dan een groot bedrijf, waardoor het makkelijker is om de juiste mensen op de juiste plaats te zetten.
  • Financiële voordelen: Een bedrijf kan financieel voordeel halen uit de oprichting van een vennootschap, bijvoorbeeld door kosten te delen of door fiscale voordelen te behalen.
  • Risicospreiding: Door het oprichten van een vennootschap kan het risico van de onderneming verdeeld worden.
  • Mogelijkheid om de aansprakelijkheid van bestuurder te beperken: Een vennootschap kan ook worden gebruikt om de aansprakelijkheid van de bestuurder te beperken.
  • Lagere belastingdruk: Een vennootschap kan in sommige gevallen een lagere belastingdruk bieden in vergelijking met andere juridische vormen zoals de eenmanszaak.
  • Pensioenoptimalisatie: Via een vennootschap heb je toegang tot meer en meer uitgebreide vormen van pensioenoptimalisatie zoals bijvoorbeeld een IPT verzekering.
  • Afzonderlijke belastingaangiftes per categorie van inkomen: Een vennootschap wordt beschouwd als een aparte juridische entiteit, wat betekent dat het een afzonderlijke belastingaangifte moet indienen voor de inkomsten die het genereert van de activiteiten waarvoor het verantwoordelijk is. Dit zorgt voor fiscale efficiëntie.
Jouw all-in opstartpartner

✓ Duidelijkheid

Onze tools zijn exact wat je nodig hebt

✓ Vrijblijvend

Configureer jouw ideale onderneming

Ontdek jouw mogelijkheden nu

Zorgeloos online oprichten

Duwtje in de rug.

Geef een Google Review en maak kans op de volledige terugbetaling van je oprichting.

Krijg nu korting

Zorgeloos oprichtien

Meer informatie
Goede prijs.

Krijg nu tijdelijk korting op de oprichting van jouw onderneming.

Starten zonder zorgen?

Start vandaag nog je onderneming volledig online!

Start je onderneming